Nyt Tiedetv:ssä: 60 tuntia tallenteita Tieteen päiviltä 2019!

Tieteen päiviä vietettiin 9.–13.1.2019 Helsingin yliopiston päärakennuksella. YouTuben Tiedetv-kanavalla on julkaistu tallenteita tapahtuman monialaisista tiedeluennoista, -keskusteluista ja -väittelyistä yhteensä lähes 60 tunnin edestä.

Tieteen päivät oheistapahtumineen keräsi viiden päivän aikana yhteensä lähes 18 000 kävijää ja suoratoistojen seuraajaa. Nyt tuhannet muutkin pääsevät nauttimaan suurelle yleisölle suunnatusta tiedeohjelmasta, sillä kaikista Helsingin yliopiston päärakennuksen Luentosali 1:n ja Pienen juhlasalin ohjelmista on julkaistu tallenteet Tiedetv-kanavalla YouTubessa.

Tallenteiden joukossa on luentokokonaisuuksia, paneeleita ja Päivän paini -väittelyitä. Voit katsoa esimerkiksi session Muutoksen kohtaaminen: ilmasto ja ympäristö, jossa avataan, miten ilmaston, ilmanlaadun, luonnon monimuotoisuuden, talouden ja metsätalouden muutokset kytkeytyvät toisiinsa. Miten pystymme vastaamaan näihin muutoksiin, ja miten tiede auttaa löytämään niihin ratkaisuja? Myös Historioitsijat ilman rajoja ry:n paneelista Rohkeus avata historian kipupisteitä on julkaistu tallenne. Paneelissa käsitellään Suomen sisällissotaa ja muita historian kipeitä kohtia. Mitkä asiat ovat vieläkin kipeitä, ja miksi?

Lisäksi Tiedetv:ssä on nähtävissä tallenteet Basson pop up -tilassa järjestetyn Tiedettä kaupungissa -tapahtuman ohjelmasta. Kaksipäiväsessä (9.–10.1.) tapahtumassa tutkijat ja asiantuntijat keskustelivat esimerkiksi tekoälystä kaupunkiliikenteessä sekä naapureista. Katso tallenteet: Tiedettä kaupungissa 9.1. & Tiedettä kaupungissa 10.1.

Useista Tieteen päivien 2019 ohjelmista ilmestyy piakkoin podcastit Tieteen päivät -Soundcloud-tilille. Podcastit julkaistaan Porthania PI -salin luentosarjoista ja lähes kaikista Runeberg-salin ohjelmista.

 

Kansikuva: Aino-Sofia Orjasniemi.