Värin matka bioroskiksesta vaatekaappiin – värjäystä luonnonväriainein VARATTU

Kouluille tilattavat työpajat

Tiesitkö, että jokaisen kotikeittiön biojätteestä löytyy väriaineita? Tervetuloa osallistumaan työpajaan, jossa tutustutaan luonnonväriaineisiin ja siihen, miten niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi vaatteiden valmistuksessa sekä pientuotannon että massatuotannon näkökulmasta. Työpajassa pohditaan vaatteiden väriaineiden ekologisuutta, kuten sitä miten luonnonvärit eroavat synteettisistä väriaineista. Työpajassa tehdään myös pieni luonnonväreihin liittyvä suunnittelutyö.

Työpaja sopii esimerkiksi kotitalouden, käsityön, kuvataiteen ja kemian oppiaineisiin sekä kestävyyskasvatuksen teemoihin. Työpajan vetäjinä toimivat Helsingin yliopiston käsityönopettajaopiskelijat. Tutustu Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaan BioColour-hankkeeseen osoitteessa: www.biocolour.fi

  • Maksimiosallistujamäärä: 12 oppilasta / työpaja
  • Minimiosallistujamäärä: 10 oppilasta / työpaja
  • Työpajan kesto: 45 minuuttia
  • Tilat ja tarvittavat välineet koululla: Luokkahuone, jossa on tarpeeksi paljon laskutilaa, vesipiste sekä tietokone ja esitystekniikka. Lisäksi tarvittavat välineet: maalarinteippiä, suojakangas pöydille, sakset (jokaiselle osallistujalle omat), muutamia dekantterilaseja, kaksi siirrettävää keittolevyä, vedenkeitin, neljä kattilaa ja siivousvälineet loppusiivousta varten.