Minä menen: Eeva Anttila haluaa ylittää tieteen alojen rajoja

Eeva Anttila
Tanssipedagogiikan professori
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu 

Valintani liittyvät omaan alaani, luonnollisesti. Olen ajatellut mennä kuuntelemaan sessiota, jossa keskustellaan tieteen, taiteen ja uskonnon vapaudesta alaotsikkona samaa vai eri maata. Minua kiinnostaa tämä aihe sen takia, että nämä rajat eri tieteen aloilla, taiteen aloilla ja tutkimuksen aloilla ovat todella haasteellisia ja minua itseäni kiinnostaa ylittää rajoja ja yhdistää eri taiteen ja tieteen aloja työssäni. 

Sitten omalta alaltani Taiteen vapauden rajat: mitä taide saa käsitellä? Eettiset kysymykset taiteen toimijoiden sisällä ja kesken ovat olleet välillä todella kiihkeitäkin ja erittäin vaikeita aiheita.

Kolmantena olen valinnut Kasvatuksen rajat. Kasvatuksen rajat aiheena kiinnostaa kovasti. Olen itse tutkinut ja pohtinut näitä asioita kohta yli kolmekymmentä vuotta sekä omien lasten kanssa että koulutettavien ja omien oppilaideni kanssa. Rajat muuttuvat koko ajan ja nuori polvi ikäänkuin näyttää määrittelevän kasvatuksen rajoja uudelleen ja vanhojen ja nuorten mielipiteet ja käsitykset tuntuvat poikkeavan yhä enemmän toisistaan.

Tähän hankalaan kysymykseen kasvatuksen rajoista ovat keskustelijoina todella kiinnostavat kasvatusfilosofit ja alan asiantuntijat, joista erityisesti haluan mainita professori Veli-Matti Värrin, kenen kanssa olemme tehneet jonkun verran yhteistyötä.

 

1. Tieteen, taiteen ja uskonnon vapaus: samaa vai eri maata?
Lauantai 14.1.2017 klo 12.15–14.15 
Helsingin yliopiston päärakennus, pieni juhlasali

2. Taiteen vapauden rajat: mitä taide saa käsitellä?
Torstai 12.1.2017 klo 13.00–15.00
Helsingin yliopiston päärakennus, sali 13

3. Kasvatuksen rajat
Lauantai 14.1.2017 klo 14.30–16.30
Helsingin yliopiston päärakennus, sali 5 

 

Minä menen -videoilla eri alojen suosittelijat valitsevat Tieteen päivien ohjelmasta suosikkisessionsa. Kerro Twitterissä hashtagilla #minämenen, minne sinä menisit Tieteen päivillä.