Tieteiden yön ohjelma on julkaistu!

14.11.2018

Tieteen oma kaupunkitapahtuma Tieteiden yö järjestetään tammikuun 10. päivä Helsingin Kruununhaassa ja sen liepeillä. Illan ja yön aikana pääsee muun muassa analysoimaan somedataa, voimautumaan ilmastotoimiin ja opettelemaan oman ”paskanjauhantavaroittimen” käyttöä. Tieteiden yön koko ohjelma löytyy osoitteesta www.tieteidenyo.fi. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.*

Tieteiden yö on suunnattu jokaiselle tieteen ja kaupunkikulttuurin ystävälle. Se on kokoelma antoisia luentoja ja keskusteluita, osallistavia työpajoja sekä tieteellä höystettyä taideohjelmaa.

Kulttuurikeskus Studium Catholicumissa uppoudutaan maailmankaikkeuden olemukseen nykyisyyden ja keskiajan näkökulmasta, kun taas Tiedekirjassa puhutaan paskanjauhannasta. Helsingin kaupunginmuseossa keskustellaan siitä, mitä tutkijat pelkäävät ja miksi tutkijoiden peloilla on väliä meille kaikille. Kansallisteatterin Lavaklubilla pohditaan Allegra Labin ja Tutkitusti.-yhteisön johdolla, miten poliitikkojen ilmastoretoriikasta siirrytään ilmastotoimintaan. Sitra ja Helsingin kaupunki taasen voimauttavat helsinkiläisiä kestävämpään kaupunkielämään upouudessa Oodi-keskustakirjastossa. Tieteiden talon runsaassa ohjelmakattauksessa muun muassa murretaan ahtaita suomalaisuuden määrittelyjä, opetellaan nuolenpääkirjoitusta ja somedatan analysointia sekä kuullaan, millaista on tutkia sotarikoksia konfliktin keskellä.

Tieteiden yö on antanut ajattelemisen aihetta jo vuodesta 2003. Tammikuussa järjestettävä tapahtuma on houkutellut joka kerta paljon yleisöä, ja viimeksi osallistujia oli jo lähes 3000. Kasvaneen järjestäjäjoukon myötä Tieteiden yössä on tällä kertaa 50 yksittäistä tapahtumaa 20 eri tapahtumapaikassa.

Tieteiden yön tekevät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Gaudeamus, Vastapaino, Tutkijaliitto, Tiedekirja, Kansallisarkisto, Kansalliskirjasto, Suomen Pankin Rahamuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Ateneum, Suomen Sukututkimusseura, Studium Catholicum, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Svenska litteratursällskapet i Finland, Allegra Lab Helsinki, Helsingin kaupunki, Päivälehden museo, Sitra, Katsomukset-portaali, Vastuullinen tiede -hanke, Kuka.io, Antikvariaatti Sofia, Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria sekä kymmenet tieteelliset seurat, jotka järjestävät ohjelmaa Tieteiden talolla. Tapahtuman koordinoinnista vastaa Tieteellisten seurain valtuuskunta. Tieteiden yö järjestetään osana Tieteen päiviä, jotka vietetään 9.–13.1.2019 Helsingissä.

Lisätietoja:

Mandi Vermilä
Tieteiden yön tuottaja
(09) 228 69 221 / mandi.vermila@tsv.fi
www.tieteidenyo.fi