Huippuasiantuntijoita ja ajankohtaista tietoa Mikkelin Tieteen päivillä
Mikkelin Tieteen päivät järjestetään verkossa 13.–16.4.2021. Helsingin Tieteen päivien sisartapahtuma lähestyy Hyvä ja paha tieto -teemaa muun muassa valeuutisten, tulevaisuustiedon sekä muistin näkökulmista. Tutustu nelipäiväisen tapahtuman ohjelmaan Mikkelin Tieteen päivien verkkosivuilla.
”Olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet monipuolisen asiantuntijajoukon puhumaan Mikkelin Tieteen päiville. Ohjelmaosioita on suunniteltu eri-ikäisille kuulijoille paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa ja sessiot ovat kaikille kiinnostuneille avoimia ja maksuttomia. Toivomme, että tämä virtuaalisena järjestettävä tapahtuma löytää myös uutta kuulijakuntaa muun muassa yläkouluikäisten joukosta”, tapahtuman järjestämisestä vastuussa oleva Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskuksesta toteaa.
Tiistaina 13.4.2021 keskustellaan tieteen suhteesta valetietoon sekä tulevaisuustiedon keinoista auttaa rakentamaan kestävämpää ruokajärjestelmää. Kaikille satujen ystäville on luvassa yliagronomi Bertalan Galambosin tiedesatutuokio. Sadun sisältö korostaa ympäristö- jaa puutarhatietoisuutta lapsille.
Keskiviikkona 14.4.2021 julkistetaan Tieteenkesyttäjä 2021, Tieteenkesyttäjä junior sekä International Business kandidaattiohjelman paras kandityö. Keskiviikon ohjelmassa pohditaan, mikä planeetalla sairastuttaa ja hyvän ja pahan tiedon vaikutusta sekä historian vaarallisuutta.
Torstai 15.4.2021 tarjoaa näkökulmia siihen, toimiiko ilmastonmuutos ajurina metsäsektorin muutokselle ja onko kemia negatiivista vai positiivista. Torstain englanninkielisessä aamusessiossa kerrotaan kestävästä liiketoiminnasta ja esitellään Mikkelissä toimiva Aalto-yliopiston International business -koulutusohjelma.
Perjantaina 16.4.2021 paneudutaan teemaan, kuinka päästä eroon fossiilisista polttoaineista ja haetaan vastauksia siihen, onko Länsi automaattisesti hyvä ja Itä paha.
Mikkelin Tieteen päivien pääorganisaattorina toimii Mikkelin yliopistokeskus yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken, Mikkelin kaupungin, Mikkelin seutukirjaston, Mikkelin lukion ja Urheilupuiston koulun kanssa. Myös Metsäkeskus ja Sodan ja rauhankeskus Muisti ovat osatoteuttajina. Mikkelin Tieteen päiviä rahoittavat Tieteen tiedotus ry sekä Suomen Kulttuurirahasto.