Tieteen päivien #minämenen-video: Harri Hertelliä kiinnostaa, pitääkö nuorena uskaltaa

6.11.2018

Tieteen päivien (9.–13.1.2019) ohjelmanjulkistus saattaa aiheuttaa innostuksen ohella myös ahdistusta. Miten Suomen suurimman tiedetapahtuman ohjelmasta osaa valita kaikkein kiinnostavimmat luennot, paneelit ja väittelyt? Onneksi valinnanvaikeuteen on tarjolla helpotusta. #Minämenen-videoilla hyvästä maustaan tunnetut tiede- ja kulttuurivaikuttajat vinkkaavat omia suosikkejaan Tieteen päivien ohjelmasta.

Vuoden 2019 Tieteen päivien toinen Minä menen -suosittelija on helsinkiläinen runoilija, kulttuurituottaja ja DJ Harri Hertell. Hertell, suomalaisen lavarunouskulttuurin pioneeri ja voimahahmo, kertoo olevansa kiinnostunut ihmisistä, jotka uskaltavat olla sellaisia kuin ovat. Siksi hän haluaa osallistua Tieteen päivillä sessioon Pitääkö nuorena uskaltaa?, joka järjestetään torstaina 10.1. klo 15.00 Helsingin yliopiston päärakennuksen Pienessä juhlasalissa.

Nuorten uskaltamisen edellytyksistä on Hertellin mielestä tärkeä puhua, sillä jokainen nuori ansaitsee tulla kohdatuksi ja rakastetuksi omana itsenään. Session aikana tullaan keskustelemaan esimerkiksi historiallisista ja nykyisistä normatiivisista odotuksista, jotka liitetään nuoruuteen. Onko nuoruus avoimien mahdollisuuksien ja vapauden hetki, joka on aikuisille kaihoisan nostalgian loputon lähde? Millä tavoin nuoret ovat olleet yhteiskunnallisten normien ravistajia tai historiallisten murrosten etujoukko? Mitä voisi tarkoittaa oikeus nuoruuteen?

Tieteen päivien koko ohjelma löytyy osoitteesta www.tieteenpaivat.fi/fi/ohjelma-2019. Aina kun löydät ohjelmasta jotain ohittamatonta, jaa se somessa tunnisteella #minämenen.