Rohkeus kestävään ruoantuotantoon

Paikka: 
Luentosali 5, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: 
Keskiviikko 9.1.
Aika: 
14.00 - 15.45

Puheenjohtaja: professori Pekka Jokinen (Tampereen yliopisto). Professori Tiina Silvasti (Jyväskylän yliopisto): Suomalaisen ruokaturvan haavoittuvuus. Dosentti Markus Vinnari (Tampereen yliopisto): Kasvikset – elintarvikepolitiikkaa pöydältä pellolle. Professori Pekka Jokinen (Tampereen yliopisto): Kestävä ruokapolitiikka systeemisen muutoksen osana.

Ruokapolitiikka on suurten muutosten edessä, mutta näkemykset kestävän ruokavalion sisällöstä ja toimivista edistämiskeinoista vaihtelevat. Paineita ruoantuotannon muutoksille aiheuttavat muun muassa ruokaturva ja eriarvoisuus, ympäristö- ja ilmastokysymykset sekä kulutuksen eettiset ja terveydelliset muotivirtaukset. Session puheenvuoroissa tarkastellaan ruoantuotannon kestävyyttä ja sen muutostekijöitä kolmesta näkökulmasta: ruokaturvan haavoittuvuus, ruokapolitiikka ja kasvissyönnin ohjauskeinot.