Mitä on tulevaisuuden rohkean rokassa? Muuttuva ruokakulttuuri

Paikka: 
Luentosali 5, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: 
Sunnuntai 13.1.
Aika: 
14.00 - 15.45

Puheenjohtaja: professori Johanna Mäkelä (Helsingin yliopisto). Yliopisto-opettaja Helena Siipi (Turun yliopisto): Puhdasta, luonnollista ja aitoa ruokaa. Erityisasiantuntija Lauri Reuter (VTT): Mikä on luonnollista, kun kaikki on uutta? Professori Mari Niva (Helsingin yliopisto): Hyönteiset tulevaisuuden lautasilla.

Teemme ruokaa ja syömistä koskevia valintoja joka päivä. Sessiossa pohditaan, mikä on syötävää, hyvää ja oikeaa ruokaa. Sopivatko hyönteiset suomalaiseen ruokakulttuuriin? Mitä on aito ruoka? Miten kulttuuri ja arvot vaikuttavat ruokavalintoihin? Filosofian, biotekniikan, kuluttajaekonomian ja sosiologian tutkijat luotaavat myös tulevaisuuden ruokakulttuuria: Miten teknologia muuttaa käsityksiämme ruoasta ja syömisestä? Miten ja missä tulevaisuuden ruoka tuotetaan ja kulutetaan? Kuka tai mikä valitsee ruokamme tulevaisuudessa?