Taistelu terveellisestä ruuasta

Päivä: 
Perjantai 15.1.
Aika: 
10.30 - 12.30
Formaatti: 
Suoratoisto (YouTube)
Suoratoistokanava: 
Porthania II
Ohjelmatyyppi: 
Sessio

Seuraa ohjelmaa suorana lähetyksenä täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Vm94IsSpCqM&feature=youtu.be

Esitykset tarkastelevat näyttöön perustuvan tutkimustiedon, kokemustiedon ja erilaisten itseoppineiden eli “vaihtoehtoisten” terveysvaikuttajien välisiä konflikteja julkisuudessa, sosiaalisessa mediassa ja ravitsemusterapeutin vastaanotolla. Session esityksissä kysytään, minkälaisia motiiveja eri toimijoilla on, missä määrin ja millä tavoilla tiedeasiantuntijuutta tällä hetkellä haastetaan sekä missä tilanteissa eri toimijat pyrkivät pikemminkin yhteistyöhön. Sessiossa pohditaan kokemustiedon ja asiantuntijatiedon suhdetta sekä tekijöitä, jotka ovat aiheuttaneet maallikkotiedon ja itseoppineiden terveysvaikuttajien esiinnousun ja merkityksen kasvun.

  • 10.30-10.40 Puheenjohtajan alustus: pääsihteeri, FT Ulla Järvi (Suomen tiedetoimittajain liitto)
  • 10.40-11.10 Ravitsemusterapeutti FT, MBA Reijo Laatikainen: Ruokahype ja muotidieetit vs. viralliset suositukset – ristipainetta somessa ja vastaanotolla
  • 11.15-11.45 Pääsihteeri, FT Ulla Järvi (Suomen tiedetoimittajain liitto): Kun maito tappaa ja pippuri parantaa – kantaako media vastuunsa?
  • 11.50-12.20 Yliopistotutkija, dosentti Mikko Jauho (Helsingin yliopisto): Mistä johtuu kokemustiedon esiinnousu?