Positiivinen vai negatiivinen kemia?
Katso session videotallenne tästä.
Puheenjohtaja: filosofian tohtori Thomas Ahlnäs (Oy Granula Ab)
Filosofian tohtori Thomas Ahlnäs (Oy Granula Ab): Vapaat Radikaalit, UV-suoja ja terveys (Free Radicals, UV-Protection and Health). Professori Reko Leino (Åbo Akademi): Hyvät ja pahat sokerit. Senior Vice President TkT Lars Peter Lindfors (Neste Oy): What Next After Fossil Fuels? / Vad kommer efter Fossila Bränslen? (Peruuntunut) Professori Kati Miettunen (Turun Yliopisto): Varjoja aurinkoenergiassa.
Miltei kaikki ympärillämme itsemme lisäksi perustuu biokemiaan ja orgaaniseen tai epäorgaaniseen kemiaan. Suurin osa kulutuksestamme on laajasti käsitettynä kemian tuotteita, kuten lannoitteita, ruokaa, juomaa, kosmetiikkaa, pesuaineita, lääkkeitä ja energiakiintoaineita sekä -nesteitä ja -kaasuja. Kautta aikojen olemme hyödyntäneet saatavilla olevia raaka-aineita ja jalostaneet niistä tuotteita ihmisten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Miltei jokaisista tuotteista ja niiden tuotannosta löytyy sekä negatiivisia että positiivisia vaikutuksia ihmiseen ja ympäristöön. Jatkuvalla kehityksellä ja innovoimisella voidaan kuitenkin minimoida negatiiviset ominaisuudet.