Ohjelma - Tieteen päivät 7.-11.1.2015

Tieteen päivät järjestetään 7.–11.1.2015 Helsingin yliopiston päärakennuksessa. Tieteen päivät on Suomen laajin suurelle yleisölle suunnattu tiedetapahtuma, joka on ilmainen ja avoin kaikille. Tieteen päivillä Suomen eturivin tutkijat esittelevät tutkimuksiaan, kutsuen yleisön mukaan keskustelemaan tutkimustuloksista ja laajemmin tieteen tehtävästä yhteiskunnassa. Tapahtuma järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksessa. Päiviin kuuluu Nuorten päivä ja kaupunkitapahtumia, mm. Kampissa ja Tieteiden yö Kruununhaassa.

Tieteen päivien 2015 teemana on Sattuma – Slumpen. Ohjelman runkona toimii teeman ympärille rakentuva luentosarja, jossa Sattuma-teemaa lähestytään eri näkökulmista. Ohjelma sisältää lisäksi luentoja ajankohtaisesta tutkimuksesta, keskusteluja ja väittelyitä, erikoisseminaareja, näyttelyitä, uutuuskirjoja ja planetaarioesityksiä.

Tieteen päivien käsiohjelmaa sekä julisteita voi tilata osoitteesta tilaukset@tieteenpaivat.fi. Käsiohjelman voi myös noutaa Helsingin yliopiston päärakennuksen aulasta tai Tiedekulmasta.