Tekoäly ja lääketiede

Paikka: 
Luentosali 5, Helsingin yliopiston päärakennus
Päivä: 
Lauantai 12.1.
Aika: 
11.00 - 12.45

Paneeli. Puheenjohtaja tutkimusjohtaja Johan Lundin (Suomen molekyylilääketieteen instituutti – FIMM, Helsingin yliopisto ja Karolinska Institutet). Panelistit: dosentti Tuomas Mirtti (Helsingin yliopisto), dosentti Nina Linder (Suomen molekyylilääketieteen instituutti – FIMM, Helsingin yliopisto ja Uppsalan yliopisto) ja toimitusjohtaja Kaisa Helminen (Fimmic Oy).

Tekoälyn kehitys on ollut viime vuosina erittäin nopeaa. Tekoälyyn perustuvat innovaatiot automaatioteknologiassa, kuten itseohjautuvat autot ja digitaalisten kuvien sisältöä ymmärtävät teollisuusrobotit, ovat jo vaikuttaneet monen alan kehitykseen. Näitä teknisiä edistysaskeleita on hyödynnetty toistaiseksi vain rajoitetusti terveydenhuollon puolella. Tekoälyyn perustuvilla menetelmillä on kuitenkin valtava potentiaali lääketieteellisen diagnostiikan tukena.

Paneelikeskustelu käsittelee lääketieteellisen tekoälyn lupauksia ja realiteetteja: miten tekoälypohjaiset menetelmät voitaisiin ottaa käyttöön diagnostiikassa? Panelistit keskustelevat tekoälyyn liittyvistä haasteista lääkärin, yrittäjän ja lääkeaineiden tutkimuksen näkökulmasta.