Tiedelehdet uuden edistäjinä

Päivä: 
Perjantai 13.1.
Aika: 
15.00 - 15.50
Paikka: 
Suomen Laki -sali, Porthania, Yliopistonkatu 3
Suoratoisto: 
Tilaisuutta ei kuvata verkkoon

Suomalaiset tiedelehdet vaalivat perinteitä ja luovat uutta alati muuttuvassa toimintaympäristössään. Niillä on osansa omakielisen tieteellisen ajattelun, kotimaisten kielten ja kansallisen identiteetin kehityksessä 1800-luvulta nykypäivään. Vertaisarvioidut tiedelehdet varmistavat tutkimuksen laadun ja välittävät luotettavaa tietoa koulutuksen, yhteiskunnallisen keskustelun ja päätösten tueksi. Millaisia haasteita tiedemaailman globalisoituminen ja tiedepoliittiset vaatimukset ovat tuoneet suomalaisille tiedelehdille? Millaisia uusia alkuja muutokset ovat synnyttäneet?

Kotimaisten tiedelehtien uusiutumisesta ja tavoitteista keskustelee kolme arvostetun tiedelehden tekijää ja tutkijaa lääketieteen, suomen kielen ja politiikan tutkimuksen aloilta. Keskustelussa selviää, mitä yhteistä kotimaisilla tiedelehdillä on riippumatta tieteenalasta, kielestä, iästä tai julkaisuformaatista.

Järjestäjä: Suomen tiedekustantajien liitto

  • Puheenjohtaja: pääsihteeri, professori Pauliina Raento (Suomen tiedekustantajien liitto)
  • Panelistit: päätoimittaja Annikka Kalliokoski (Aikakauskirja Duodecim), yliopistonlehtori Lari Kotilainen (Helsingin yliopisto) ja tutkijatohtori Johanna Vuorelma (Helsingin yliopisto)