Turun Tieteen päivät: Tutkittu tieto auttaa lukemaan innostamisessa

Päivä: 
Sunnuntai 15.1.
Aika: 
11.30 - 12.00
Paikka: 
PIII, Porthania, Yliopistonkatu 3
Suoratoisto: 
Tilaisuus kuvataan suorana verkkoon

Katso tapahtuma verkossa Turun yliopiston Youtube-kanavalla.

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitos ja yliopistollinen harjoittelupäiväkoti Rauman pikkunorssi ovat tehneet yhteistyötä innostaakseen lapsia ja heidän perheitään lukemaan. Tieteen päivillä esittelyssä on kaksi tutkimus- ja kehittämishanketta: Lukupesä ja Kirjoosi. Lukupesä on konkreettinen tila, joka on rakennettu helpottamaan kirjojen maailmaan sukeltamista. Kirjoosissa vahvistetaan koko perheen lukijuutta tarjoamalla materiaaleja ja toimintaohjeita kodeissa sekä päiväkodeissa toteutettavaan toimintaan. Tietoiskussa esitellään myös pikkunorssissa lasten kanssa luotu, Suomessa vielä vähän käytössä oleva hiljainen kirja.

Tilaisuus on tallenne Turun yliopiston Tieteen päiviltä. Tutustu Turun yliopiston Tieteen päivien koko ohjelmaan osoitteessa https://www.utu.fi/fi/tieteen-paivat-2023.

  • Luennoitsijat: yliopistonlehtori Juli-Anna Aerila (Turun yliopiston opettajankoulutuslaitos), varhaiskasvatuksen opettaja Tiina Kauranen (Rauman pikkunorssi), varhaiskasvatuksen opettaja Pauliina Liukkoila (Rauman pikkunorssi) ja varhaiskasvatuksen opettaja Iida Myllymaa (Rauman pikkunorssi)