Olemmeko valmiita muuttamaan ruokavalioitamme? – ympäristöllisesti kestävän ja terveellisen ruokavalion haasteet Suomessa

Päivä: 
Perjantai 10.1.
Aika: 
11.30 - 12.45
Paikka: 
Pieni juhlasali - Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33
Suoratoisto: 
Tilaisuutta ei kuvata verkkoon

Nykyiset ruokailutapamme eivät ole kestäviä terveyden ja ympäristön kannalta. Tätä viestiä tutkijat ovat kertoneet meille jo pitkään. 

Ruokavaliot muuttuvat ajassa ja ihmisten elämänvaiheiden mukana. Suomalaiset ravitsemussuositukset päivitetään vuonna 2024. Päivityksessä huomioidaan ravitsemuksen lisäksi myös ympäristökestävyys. Minkälaisiin ruokavaliomuutoksiin olemme Suomessa valmiita? Olemmeko nyt valmiita muuttamaan ruokavalioitamme kestävämpään ja terveellisempään suuntaan? Mitkä tekijät siihen vaikuttavat? 

Tule kuulemaan uusimpia tutkimustuloksia suomalaisten muutosvalmiudesta ja väestöryhmittäisistä eroista. Esittelemme myös, miten ympäristövaikutusten huomioiminen muuttaa kansallisia ravitsemussuosituksia. 

  • Puheenjohtaja: vanhempi asiantuntija Marjatta Selänniemi (E2 Tutkimus) 

  • professor Xavier Irz (Helsingin yliopisto): Economic barriers to the adoption of sustainable diets in Finland 

  • professori Maijaliisa Erkkola (Helsingin yliopisto): Kohti väestön ja ympäristön hyvinvointia; uudet ravitsemussuositukset 

  • erikoistutkija Laura Paalanen (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja erikoistutkija Laura Sares-Jäske (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos): Ruuankulutuksen aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen väestöryhmäerot Suomessa 

  • tutkimusprofessori Minna Kaljonen (Suomen ympäristökeskus): Kohtuullinen ruokavalio suomalaisten lautasilla ja mielissä 

Lisää tapahtumia / More events / Mera evenemang